Pár rad jak pečovat o Babu oblečení

Pokud čtete tento článek, zřejmě už jste našimi zákazníky a máte doma několik našich kousků oblečení. Gratulujeme k výběru! Nyní je ale čas se zaměřit na to, jak o tyto poklady pečovat, aby vydržely co nejdéle.

Látky Gots, které používáme, jsou sice kvalitní a udržitelné, ale i tak je potřeba jim věnovat trochu péče. A protože víme, že děti umí testovat oblečení ze všeho nejlépe (ať už kečupem, celým obědem nebo třeba fixami), připravili jsme pro vás pár rad, jak se s tímto "uměleckým" dílem vypořádat.

Než začneme, doporučujeme výrobky před prvním oblečením vyprat. A teď už k těm radám:

1. Svlékneme z dítěte oblečení (pokud to zrovna není nahé a běhá po bytě) a otočíme ho naruby.

2. Při praní dodržujeme informace uvedené na štítku. Pokud je na štítku napsáno "Pračka na 30 stupňů", neznamená to, že máme zkusit 60 stupňů a uvidíme, co se stane. Věřte nám, není to dobrý nápad.

3. Nesušíme oblečení v sušičce. Potisk na oblečení má totiž sušičku rád asi tak jako my zubního lékaře - může se poškodit, slepit nebo roztrhnout. A to by byla škoda, že?

4. Žehlíme také naruby a dbáme zvýšené opatrnosti na potisk. Žehlička může potisk poškodit stejně jako Godzilla město Tokio. Zvolíme teplotu dle štítku na oblečení.

A co když už je na oblečení nějaká ta skvrna? Nezoufejte, máme pro vás pár osvědčených tipů:

- Skvrny od trávy: vyčistíte jednoduše pomocí octu, do kterého oblečení namočíte na pár hodin (3 lžíce octu na litr vody). Poté jednoduše vypereme na standardní program.

- Mastnota: s tou si poradí soda. Na namočený mastný flek dáme sodu a necháme působit nejlépe přes noc. Ráno už bude mastnota pryč jako zázrakem.

- Skvrny od krve: doufáme, že tuto radu nebudete potřebovat, ale pro jistotu - zaschlou krev namočíme a posolíme, poté odmočíme v octové lázni.

A co když se na oblečení objeví něco, co není možné vyprat? No, s tím už asi nic neuděláme. Ale víte co? Děti rostou jako z vody a brzy jim oblečení stejně přestane sedět. Takže se smějte, foťte je v těch "uměleckých" kouscích a užívejte si společné chvíle. A příště prostě kupte oblečení s potiskem fixů - bude to vypadat, že to tak má být!