Kam s dětmi za sportem?

Kam s dětmi za sportovním dobrodružstvím?


Pojďme se podívat na několik tipů, kam s dětmi na kolo nebo brusle, které jsme pro vás nejen sepsali, ale také osobně vyzkoušeli. A nezapomeňte, bezpečnost dětí je na prvním místě, takže chrániče loktů, kolen a přilba jsou samozřejmostí!

Liberecký kraj

Sportovní areál Vesec - (asfalt) Chcete naučit své ratolesti jezdit na kole? Tady je to ideální místo! Najdete zde ovál, ze kterého budete mít své dítě stále na očích a ve stánku si můžete dopřát kávu a něco dobrého k jídlu. Jídla sice nejsou ve velkém výběru, ale určitě vás zasytí. Zkušenější jezdci mohou objevovat asfaltové cestičky, které jsme ani my ještě nestihli prozkoumat. Areál ocení i maminky s malými dětmi díky dětskému hřišti.

Pumptrack Turnov - (asfalt) Nachází se v Maškově zahradě, kde naleznete nejen pumptrack, ale také koupaliště, dětské hřiště, okruh na brusle či kolo a dokonce i zimní stadion. Co víc si přát?

Pumptack Vratislavice - (hlína) Pro zkušenější jezdce je tu dynamický pumptrack se čtyřmi trailovými tratěmi (pro děti jsou bezpečně sjízdné 2). Před jízdou si ale musíte vyšlápnout kopec a pak se svést dolů. Areál se nachází za Zámeckou konírnou a přímo u pumptracku je rozlehlé parkoviště. V okolí najdete obrovské dětské hřiště a venkovní fitness hřiště.

In-line hokej Jablonec - Mšeno v Jablonci nad Nisou - pod restaurací Zlatý jelen naleznete příjemnou in-line trať s hřištěm na in-line hokej, součástí areálu je i fotbalové, basketbalové a dětské hřiště.

Pumptrack Rádlo - (hlína) Né příliš udržovaný a krátký pumptrack, ale má dětské hřiště a stánek s občerstvením, což ho činí ideálním místem pro zakončení procházky nebo (cyklo)výletu.

Bike park Tanvaldský Špičák - (hlína) Velice krásný trail (modrý), který zvládnou i děti cca od 5ti let (pod dohledem rodičů). Nahoru vás pohodlně vyveze lanovka a pak si jen užíváte hezké sjezdy. Doporučujeme zvýšenou opatrnost před ostřílenými jezdci, aby vám neukradli vaši slávu!

 

DSC_2367

Máte tip kam vyrazit s dětmi na kolo nebo brusle? Napište nám