Barvy oblečení podle znamení zvěrokruhu

  • Beran

Berani, tito jedineční jedinci zvěrokruhu, jsou vůdci v pravém slova smyslu. Jsou to lidé, kteří se odlišují svou loajalitou a vášní. Mnoho aspektů jejich osobnosti je ovlivněno tím, že jsou ohnivým znamením. Tato skutečnost jim dodává jistou míru agresivity a nadšení, které je naprosto nezbytné pro jejich vůdcovské pozice.

Červená je barva, která se s Berany skvěle spojuje a umožňuje jim posílit jejich osobnost. Je to krvavě červená barva, která symbolizuje vášeň, odvahu a odhodlání. Berani jsou jedinci, kteří touží uspět ve všem, co dělají. Ať už jde o přátelství, obchod, lásku nebo jakoukoliv jinou sféru jejich života, Berani nesou svou červenou vlajku s hrdostí a odhodláním.

Když si Beran oblékne něco červeného nebo pokud je tato barva přítomna v jeho okolí, pomáhá mu to ve vyjádření svých odvážných názorů. Injekce červené barvy do jejich života rozdmýchá jejich vůdcovské schopnosti a dodá jim více sebedůvěry, která je nezbytná pro dosažení jejich ambiciózních cílů.

Berani jsou však také známi svou impulzivní povahou, kterou je třeba uklidnit a vyvážit. Právě tady vstupuje na scénu bílá a růžová barva. Tyto dvě barvy přinášejí Beranům klid a vnitřní mír, který potřebují k vyrovnání jejich ohnivé povahy. Bílá je symbolem čistoty a nevinnosti, zatímco růžová representuje lásku a něžnost.

Na druhou stranu, barva, které by se měli Berani vyhnout, je černá. Tato tmavá barva může pohltit jejich energii a zatemnit jejich živou a ohnivou povahu. Proto je lepší zůstat u jasných a živých barev, které podporují jejich pozitivní rysy a pomáhají jim vyniknout. V konečném důsledku, barvy, které Berani nosí nebo používají ve svém okolí, hrají klíčovou roli v jejich životě a mohou ovlivnit jejich nálady a chování.

  • Býk

Býk je druhým znamením zvěrokruhu, které je spojeno s elementem země. Toto spojení s materií a pevností země je základem pro jejich výběr barev. Býci preferují odstíny, které jsou úzce spojeny s přírodou. Hnědá a khaki jsou barvy, které připomínají půdu a zemi, a proto jsou oblíbené mezi těmito zrozeními. Kromě těchto zemských tónů se Býci nebojí ani světlejších a jemnějších barev, jako je bledá modrá nebo azurová. Tato nebeská barva jim připomíná oblohu a dodává jim pocit svobody a klidu.

Nicméně, vládnoucí planetou Býka je Venuše, a tedy zasahují do jejich výběru barev i romantické odstíny jako růžová, bílá a krémová. Tyto barvy vyvolávají v Býcích pocity jemnosti, něhy a romantiky. Jejich tvrdohlavost a neochvějný postoj k životu je tak měkce vyvažován těmito jemnými tóny.

Na druhé straně, Býci by měli být opatrní při výběru červeného oblečení. Červená může vytvářet v Býkovi pocity negativity a nepohodlí. Je to barva, která je spojena s agresí a mocí, což může být pro Býka příliš silné. Místo toho by měli přemýšlet o výběru kaštanové nebo karmínové, což jsou odstíny červené, které jsou měkčí a příjemnější pro oko.

  • Blíženci

Příští znamení, Blíženci, jsou ovlivněni planetou Merkur. Tito lidé jsou velmi energičtí a temperamentní, a proto preferují výrazné a světlé barvy. Žlutá je barva, která dokonale vyjadřuje jejich hravý a optimistický postoj k životu. Tato barva je spojena s radostí, štěstím a nadšením, což jsou všechno charakteristiky typické pro Blížence.

Zelená barva na druhou stranu podporuje jejich kreativitu a růst. Je to barva, která je spojena s přírodou, obnovou a harmonií. Pro Blížence jsou také vhodné barvy bílá, černá, růžová a červená, které dokážou vybalancovat jejich energii a temperament.

  • Rak

Dalším znamením zvěrokruhu je Rak, který je ovlivněn Měsícem. Raci jsou emocionální a intuitivní lidé, kteří milují přírodu a tráví rádi čas s přáteli a rodinou. Barvy, které jim nejlépe vyhovují, jsou modrá, bílá a mořská zelená. Modrá a bílá jsou barvy, které jsou spojeny s klidem a mírem, zatímco mořská zelená připomíná vodu a moře, což je pro Raky velmi uklidňující.

Raci by se měli vyhnout červené a černé barvě. Tyto barvy mohou u Raka vyvolat pocity chaosu a smutku. Namísto toho by měli přemýšlet o výběru barvy žluté, která je spojena se štěstím a radostí.

  • Lev

Následuje znamení Lva, které je považováno za nejsebevědomější znamení zvěrokruhu. Lev je ovlivněn Sluncem, což je zdroj jeho silné energie a charisma. Lev si nejvíce užívá oranžové, červenooranžové, zlaté a fialové barvy. Oranžová a červenooranžová posilují jeho sebevědomí a zdravé ego, zatímco zlatá a fialová zvyšují jeho královský a noblesní vzhled.

  • Panna

Panny jsou znamením, které je spojeno s elementem země a planetou Merkur. Panny jsou známé svou schopností se soustředit a dbát na detaily. Pro Panny jsou nejlepší všechny pastelové odstíny, jako je modrá, broskvová, lila, a také nádechy zelené nebo zelená smíchaná s černou. Tyto barvy jim pomáhají udržovat rovnováhu a harmonii v jejich životě. Naopak, měli by se vyhnout červené, aby zůstali v souladu s jejich povahou.

  • Váhy

Posledním znamením jsou Váhy, které jsou ovlivněny elementem vzduchu a planetou Venuše. Váhy jsou znamení, které je spojeno s harmonií a rovnováhou. Pro Váhy jsou nejlepší pastelové odstíny modré, růžové a zelené, které zvyšují jejich potřebu klidu a vyrovnanosti. Naopak, měli by se vyhnout červené, která by mohla způsobit nepříjemné pocity.

  • Štír

Štír, jedno z nejzáhadnějších a nejintenzivnějších znamení zvěrokruhu, je často esotericky asociován s planety Pluto a Mars. Tyto planety přinášejí do znamení Štíra intenzivitu, energii a výraznou povahu, která může vést k nesprávnému zařazení Štíra do elementů ohně. Ve skutečnosti, však, Štír patří do skupiny vodních znamení, která jsou význačná pro svou hlubokou intuici a schopnost jasnozřivosti.

Štír se nejlépe cítí obklopen tmavě fialovou, červenou, kaštanovou a černou barvou. Tyto intenzivní a výrazné barvy odrážejí a zároveň zesilují jejich intuitivní a jasnovidecké schopnosti. Naproti tomu by měli Štíři omezit používání světlých barev a jejich odstínů, které mohou jejich intenzivní energii oslabovat.

Vedle Štíra se v zvěrokruhu nachází Střelec, kterému vládne planeta Jupiter a je spojený s elementem ohně. Střelci jsou znamením, které je známé svou láskou k svobodě a zkoumání světa. Jsou také známi svou filozofickou a optimistickou povahou, která je v životě činí horlivými a smělými.

Fialová a žlutá jsou barvy, které nejlépe odpovídají povaze Střelce. Fialová podporuje jejich pozitivitu a přirozené štěstí, zatímco žlutá jim pomáhá s osobním úspěchem a růstem. Světle růžová a fialová pak dokážou zklidnit jejich živelnou povahu.

  • Kozoroh

Dalším znamením zvěrokruhu je Kozoroh. Toto znamení je ovládáno planetou Saturn a je spojeno s elementem země. Kozorohové jsou vysoce disciplinovaní a praktičtí lidé s velkou trpělivostí, kteří si jdou za svými cíli a nebojí se tvrdě pracovat.

Šedá, černá a hnědá jsou barvy, které nejlépe odpovídají povaze Kozoroha. Šedá a hnědá podtrhují jejich praktickou stránku, zatímco hnědá podporuje jejich odhodlání dosáhnout svých cílů. Kombinace černé a bílé zase zvyšuje jejich konzervativní povahu. Naopak by se měli vyhnout červené barvě, kterou mohou nahradit karmínovou nebo kaštanovou.

  • Vodnář

Posledním znamením, které budeme diskutovat, je Vodnář. Toto znamení je ovládáno planetou Uran a je spojeno s elementem vzduchu. Vodnáři jsou známi jako myslitelé, humanisti a přírodní pokrokovci. Rádi pomáhají ostatním a mají silnou léčivou auru.

Ocelově modrá a tyrkysová jsou barvy, které nejlépe odpovídají povaze Vodnáře. Tyto barvy jsou pro ně symbolem rozlehlého prostoru a podporují jejich kreativitu, experimentování a životní posun. Naopak by se měli vyhnout černé barvě, která může jejich svobodu omezovat.

  • Ryba

Ryby, nejzávěrečnější znamení zvěrokruhu, jsou symbolizovány jako bytosti s hlubokou emocionální a duchovní povahou. Jsou to duše, které se pohybují ve vodě, což je jejich přirozený element. Láska k poznávání a duchovnímu růstu je tím, co je definuje. Hledají mystické a okultní stránky života, pravdy, které jsou ukryty v hlubinách existence.

Ryby jsou známé svou silnou empatií, kterou cítí ke všem bytostem kolem sebe. Milují lidi, zvířata, rostliny a celý svět jako celek. Milují také citové prožívání a pro svůj život berou inspiraci z pohnutých nebo romantických příběhů. Touží po lásce, touží se zamilovat, touží po citovém propojení s druhými. Jejich vládcem je Neptun, bohyně moří a oceánů, který také symbolizuje tajemství a spiritualitu.

Barvy, které jsou spojeny s Rybami, jsou barvy moře a oceánu. Tmavé a jemné odstíny mořské zelené jsou těmi, které nejlépe vyjadřují jejich povahu. Tyto barvy jsou připomínkou hlubin oceánu, tajemství a záhad, které Ryby tak obdivují.

Nicméně, Ryby také potřebují světlé a jasné odstíny, které je udrží optimistické a nadšené z života. Světlá žlutá, která je barvou slunce a radosti, je jednou z těch, které dokážou rozjasnit jejich myšlenky, když se cítí příliš melancholické. Další barvou, která vyjadřuje jejich povahu, je levandulová. Tato světlá a jemná barva jim připomene, že v životě je také místo pro jemnost a klid.

Ryby by se měly vyhýbat příliš výrazným a dramatickým barvám, které by mohly narusit jejich citlivou a klidnou povahu. Jsou jako hladina klidného jezera, které je schopné odrážet krásu světa, pokud není narušeno příliš silnými emocemi. Přátelský tón hlasu je tím, co nejlépe vyjadřuje jejich povahu.

zdroj: https://zeny.iprima.cz/